Onderhoud

Je hapjesplank onderhouden.

Het onderhoud van je houten hapjesplank  is gelukkig heel eenvoudig.

Hout

Hout is een natuurproduct. Eigenlijk een ‘levend’ product gemaakt door moeder natuur. Hout heeft grillige en natuurlijke eigenschappen. Hout ‘werkt’ dat wil zeggen dat het afhankelijk van vocht en temperatuur kan uitzetten of krimpen. Er kunnen groeven ontstaan door deze werking van het hout of door het snijden op de plank. Dit is echter niet onhygiënisch zoals veel mensen denken. Als je de hapjesplank namelijk schoonmaakt met water, openen deze groeven zich als het ware en worden deze schoongespoeld.

Je plank schoonmaken

Je kunt de hapjesplank schoonmaken met water en eventueel met afwasmiddel bij sterke vervuiling. Het is belangrijk om de plank na contact met water goed af te drogen. De plank mag niet in de vaatwasser.

Je plank verwennen met olie

Je kunt je plank mooi en in goede conditie houden door deze af en toe in te smeren met olie. Je kunt hiervoor gewoon walnootolie of druivenpitolie gebruiken dat overal verkrijgbaar is. Met een zachte doek of een ovenkwastje smeer je de plank in met de olie en dep je de overtollige olie af met papier of doek. Laat de olie intrekken en wrijf met een zachte doek na enkele uren de plank na.

Geniet van je unieke plank!

We kunnen geen producten vinden bij deze selectie.