Circuitpark Zandvoort

€ 59,00

In 1939 is de eerste autorace op het circuit van Zandvoort gereden. Het circuit was toen nog een stratencircuit. Pas na de tweede wereldoorlog werd een permanent circuit ontworpen. Het circuit is mede ontworpen door Hans Hugenholtz en is in de loop der jaren vele malen veranderd. Het huidige parcours met een lengte van 4,3 km stamt uit 1999. Het hoogteverschil is 15 meter. Het circuit telt 13 bochten.

De scherpste bocht van het circuit is de Tarzanbocht en de snelste bocht de Arie Luyendijkbocht. Het Scheivlak is een lange bocht naar rechts die snel kan worden genomen. Hij ligt in het noordoostelijk deel van het circuit, na het rechte stuk dat volgt op de Slotemakerbocht. De naam is historisch en stamt van een terreintje in de duinen.

Het Scheivlak ligt achter een duin zodat een coureur de bocht 'blind' moet insturen. Vervolgens daalt de baan sterk. Dit is daarom de snelste maar tevens moeilijkste bocht van het circuit. Na het Scheivlak volgt de Mastersbocht. Tot 1980 lagen na het Scheivlak twee korte knikken in de baan, maar vervolgens is er een chicane aangelegd om de snelheid af te remmen.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan