Japan - Suzuka

€ 59,00

Het in 1962 geopende circuit van Suzuka is in opdracht van Honda ontworpen door de Nederlander Hans Hugenholtz. Het circuit fungeerde aanvankelijk als testcircuit, en verscheen in 1987 voor het eerst op de Formule 1-kalender. Het circuit heeft een lengte van 5,8 kilometer en telt 17 bochten.

Het circuit van Suzuka is de enige baan op de Formule 1-kalender met een zogenaamde 8-vorm doordat de baan over zichzelf heen kruist. Het Japanse circuit heeft echter nog tal van andere bijzonderheden die de baan zo uniek en geliefd maken. De unieke karakteristieken van Suzuka zorgen ervoor dat motorvermogen, een goede aerodynamica en puur talent van de coureurs cruciaal is. Het is één van de weinige circuits op de kalender waar een coureur zelf echt nog het verschil kan maken en fouten hard worden afgestraft. Het is dan ook niet geheel verrassend dat er ieder jaar door vele coureurs weer reikhalzend wordt uitgekeken naar de GP van Japan.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan