Singapore - Marina Bay

€ 59,00

De Grand Prix van Singapore staat pas sinds 2008 op de Formule 1-kalender, maar de race is in korte tijd uitgegroeid tot één van de absolute hoogtepunten van het seizoen. De GP van Singapore was de allereerste Formule 1 race die in de avond werd verreden. Het circuit is 5,0 kilometer lang en telt 23 bochten.

Het circuit zelf is een stratencircuit gesitueerd rond het Marina Bay-gebied. Start/finish ligt net naast de beroemde ‘Singapore Flyer’, het enorme reuzenrad van waaruit je bijna de gehele baan kunt zien. Andere bekende punten op het circuit zijn onder andere de smalle Andersen Bridge en de bochten 18 en 19, de krappe sectie waar de coureurs onder de tribune doorrijden. Het circuit van Singapore staat echter vooral bekend om de vele langzame, haakse bochten afgewisseld met een paar rechte stukken. De baan is daardoor een echte killer voor mens en machine.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan