Verenigde Staten - Circuit of the Americas

€ 59,00

Het Circuit of the Americas is een circuit in Austin, Texas. Het circuit maakt vanaf 2012 deel uit van het Formule 1-kampioenschap. Deze baan is het tiende circuit in Amerika waar een Formule 1-race wordt verreden, maar pas de eerste die bewust is ontworpen voor de komst van de Formule 1. Het 5,513 kilometer lange circuit telt in totaal 20 bochten, en is een mix van snelle bochtencombinaties, uitdagende knikken en langzame hairpins. 

Een rondje COTA opent met een steile klim naar de eerste bocht, waar meerdere racelijnen en een wijde baan meteen al voor de nodige inhaalmogelijkheden zorgen. Vervolgens krijgen de coureurs een aantal snelle bochten voor hun kiezen, gebaseerd op de spectaculaire Maggots-Beckets combinatie op het Britse Silverstone. Het circuit kent tal van inhaalmogelijkheden en heeft daarnaast ook nog eens veel hoogteverschil, waardoor de baan al snel zeer geliefd werd bij de coureurs.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan